Алфа Ромео откри дека Постигнале договор со Њу Баланс (New Balance), реномирана компанија за производство на обувки.

Компанијата е основана во 1906 година во Бостон и во моментов е една од најуспешните во дејноста и еден од најпрепознатливите брендови во светот со силно присуство во многу различни спортови.

Соработката со Алфа Ромео ќе значи дека членовите на екипата ќе носат обувки на Њу Баланс во 2019 година што е одлична можност за екипата да го зголеми своето присуство во модниот свет.

њу баланс ќе биде наш официјален партнер што претставува уште еден чекор во позитивниот развој на алфа ромео. напредокот кој го направивме лани не е само во нашите резултати туку и во прошитување на комерцијалните проекти. њу баланс совршено се вклопува во екипата, делиме иста страст за дизајн, технологија и спорт со што ќе имаме одлична можност за соработка – изјави фредерик васур, шефот на тимот.

глобалниот тим на њу баланс е воодушевен што ќе биде партнер на алфа ромео рејсинг. двата бренда имаат бестрашна и независна амбиција, богата историја на перформанси, иновации и бескомпромисен луксузен стил, како и различност во однос на конкурентите. нетрпеливи сме на почнување на соработката – изјави крис дејвис, задолжен за глобален маркетинг во њу баланс.