ПАДОК КЛУБ

РЕЗУЛТАТИ 2018

МЕДИА ВЕСТИ

Ф1 ИНСАЈДЕР

Тестирања

Спортска Регулатива На тимовите им е дозволено да учествуваат на ограничен број на тестови со тековните болиди во една календарска година. Истото важи и за...

Агрегати и ERS

Спортска Регулатива Со исклучок доколку вози за повеќе од една екипа, секој возач е ограничен на 3 во текот на една сезона. Единствен исклучок...

Конструкција и Краш тестови

Техничка Регулатива Конструкцијата на Формула 1 болид и материјалите кои се користат се строго контролирани во правилникот за да се максимизира безбедноста. Главната структура на болидот...