Абитебул одговори на обвинувањата: Ред Бул самите се криви

415

Кристијан Хорнер, тимскиот шеф на Ред Бул и возачот на тимот Макс Верстапен, по прераниот крај на Унгарското Гранд При по само 6 кругови побрзаа да ги обвинат Рено за неквалитетниот мотор кој го добиваат од Вири, а за кој плаќаат големи пари. Кристијан изрази разочарување и како шлаг на тортата кажа дека ќе остави време Сирил да дојде и да се оправда.

Се јави и повиканиот шеф на Рено, Сирил Абитебул кој смета дека екипата сама е крива за неочекуваниот дефект на патеката крај Будимпешта.

Во Монако инсталиравме подобар МГУ-К кинетички дел од Системот за повраток на енергијата, но Ред Бул не го користеа истиот поради начинот на кој моторот е спакуван во нивниот болид.

Новиот МГУ-К дел менаџира со температурата и ја задржува истата многу поефикасно од претходната спецификација. Немаше никаков проблем кај нашите болиди, но не можеме да ги примораме Ред Бул да го користат, затоа што тоа е само нивна одлука – откри Абитебул.

Ова е последна година од соработката на Ред Бул и Рено затоа што екипата од Милтон Кинс ќе почне да користи мотори на Хонда од следната година.


Абитебул одговори на обвинувањата: Ред Бул самите се криви

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>