ПОЧЕТНА Ф1 ИНСАЈДЕР СЕ ЗА ПРАВИЛАТА

СЕ ЗА ПРАВИЛАТА

Што е ново во 2018 година? Од пневматиците, агрегатните единици, грид казните и протокол, безбедносно возило, тренинг и квалификациски сесии, поени, тестирање, стартна процедура и многу повеќе.

Безбедносно Возило и Прекин

Спортска Регулатива За одржување на безбедноста на натпреварувачите во текот на викендот, особено во случај на сериозен инцидент или лоши временски услови, ФИА користи 2...

Тренинг и Квалификации

Спортска Регулатива На секоја трка сите возачи може да учествуваат во две петочни тренинг сесии со траење од час и половина, саботна тренинг сесија од...

Поени, Пласман и Должина на трка

Спортска Регулатива Формула 1 трките се скоро идентично долги, пресметани во правилата по најмалиот број на кругови потребен за да се постигне должина од 305...

Шасија, Димензии и Кокпит

Техничка Регулатива Севкупната ширина на болидот, без пневматици, не смее да премине 2000 милиметри. Должината, висината и формата на болидот се водат според други спефицични параметри....

Менувач

Спортска Регулатива Секој возач не смее да користи повеќе од 1 менувач на секој 6 последователни трки. Секоја непланирана промена на менувачот ќе резултира во грид...

Тестирања

Спортска Регулатива На тимовите им е дозволено да учествуваат на ограничен број на тестови со тековните болиди во една календарска година. Истото важи и за...

Стартна Процедура

Спортска Регулатива 30 минути пред почеток на формацискиот круг, се отвора излезот од боксовите и на болидите им е дозволено да извршат инсталациски круг. На...

Инспекција и Мерење

Спортска Регулатива Тим составен од специјално назначени инспектори има моќ да ги провери болидите во било кој момент од еден Гранд При викенд со цел...

Сопирачки

Техничка Регулатива Формула 1 болидите мора да користат еден систем за сопирање преку единечна педала за сопирање. Системот мора да биде составен од 2 хидраулични подсистеми...

Конструкција и Краш тестови

Техничка Регулатива Конструкцијата на Формула 1 болид и материјалите кои се користат се строго контролирани во правилникот за да се максимизира безбедноста. Главната структура на болидот...

НАЈНОВИ ВЕСТИ

Ф1 ИНСАЈДЕР

Менувач

Спортска Регулатива Секој возач не смее да користи повеќе од...