Дуелот на 14та кривина (шнола) во Шангај, Макс Верстапен и Себастијан Фетел го имаат втора година по ред. Лани Верстапен се прецени и уништи две трки, годинава германецот од Ферари ја научи лекцијата и покажа мускули.