Возачите на Мерцедес, Валтери Ботас и Луис Хамилтон, стигнаа до петта последователна 1-2 победа во 2019 година, а радоста на тимот беше најизразена кај извршниот директор на Мерцедес, Диетер Зиче.

Двајцата возачи го кренаа германецот на своите рамена, кој очигледно уживаше во прославата.