Главниот инженер во , британецот Џок , смета дека Скудерија ја има најсилната сезона во последните 10 години.

Во првиот дел од сезоната, медиумите беа едногласни дека италијанците го имаат најсилниот пакет на гридот, но во вториот дел од првенството направија многу грешки што им помогна на “сребрените“ стрели да ја освојат 5та последователна титула.

РЕКЛАМЕН ПРОСТОР

Иако е јасно дека во Маранело постои разочараност од неосвоената титула, Клиар смета дека она што го научиле годинава, ќе им помогне многу за следната.

годинава имавме фантастична битка и покажавме зошто се гледа овој спорт. јасно е дека кога сте на погрешен крај на крајот од првенството не може да бидете задоволни, но мораме да седнеме и да направиме добра анализа за тоа во кој момент работите почнаа да ни се лизграат од раце.

факт е дека сезонава сеуште не е завршена и дека поените кои ќе ги освоиме во абу даби се еднакво важни како и оние кои ги освоивме во Австралија, која е прва трка во сезоната. да се освои титула во треба една цела добра година.

не бевме толку добри споредено со нашите директни конкуренти и свесни сме за тоа. кога ќе ја погледнеме сезоната, ги воочуваме силните страни кои треба да ги пренесеме догодина од веројатно енајдобрата сезона за ферари во последните 10 години – изјави клиар за Autosport.


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Внесете го вашиот коментар
Внесете го вашето име тука

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.