Шумахер би сакал Ф2 или ДТМ во 2019

369

Мик Шумахер го забрзува патот до Ф1.

19 годишниот син на Михаел Шумахер во моментов вози во Европската Ф3 и таму има победено на последните три трки со што е четврти во шампионатот.

Тој би сакал да влезе во Ф2 и да потпише со АРТ кој е раководен од Николас Тод чиј татко е претседател на ФИА и близок пријател на семејството Шумахер.

Друга опција за Шумахер е ДТМ.

ТОј ќе тестира во ДТМ во пресрет на трката на Нурбуринг.

 


Booking.com

Шумахер би сакал Ф2 или ДТМ во 2019

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>