Шарл Леклер со нов менувач и 5 места казна

93
   

Звукот од Алфа Ромео Заубер болидот на Шарл Леклер при неговото последно излегување на патеката во Т3 и застанувањето крај патеката заглавен во 5та брзина значеше расипан менувач, промена пред квалификациите и казна од 5 позиции во пререт на стартот.

20-годишниот возач се појави на патеката во последната минута со цел да добие можност да вежба стартови на гридот. Неговиот менувач не е во рамките на бараните 6 последователни трки и промена значи казна од 5 позиции на почетокот од трката.

Тимот на Заубер веднаш се фати за работа во пресрет на квалификациите со цел да се промени менувачот и болидот да биде подготвен за квалификациите. Фредерик Васур потврди дека болидот ќе биде подготвен.


Шарл Леклер со нов менувач и 5 места казна

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>