Хартли презадоволен од резултатот и од Хонда

73
   

Франц Тост побара од возачите К3 пласман на денешните квалификации со новиот мотор на Хонда, а од Брендон Хартли и Пјер Гасли го доби токму тоа. Подобрувањата од Хонда беа доволни за место помеѓу првите 10 болиди, а овој пат подобро пласиран возач беше новозеланѓанецот.

По месеци минати во лоши и незадоволителни перформанси дополнети со гласини за негово заминување од тимот, возачот испораа одлична квалификациска сесија која не можеше да дојде во подобро време за него.

Пресреќен сум и презадоволн. Обично не сум ваков, но по сите работи кои се пишуваа изинативе неколку месеци, а јас знам дека станувам се подобар и подобар, но работите секогаш не се одвиваа онака како што јас сакав.

Некои работи не можев секогаш да ги кажувам јавно, инцидентите од првите кругови и слично, но јасно е дека некои работи можеше да бидат подобро одработени.

Денеска, со новиот мотор и во не лесни услови, на патека на која возачот е клучен, прв пат тука во Сузука… пресреќен сум што стигнав до 6то место – не го криеше задоволството Брендон Хартли.

Новата трета спецификација од Хонда се чека веќе долго време, а светлото на денот го виде минатиот Петок во Сочи, по што беше повлечена за дополнителна калибрација и оптимизација. Се вели дека новиот мотор на Хонда носи половина секунда по круг, а подобрувањата се главно на моторот со внатрешно согорување.

Не знам дали е половина секунда, но дефинитивно сме многу побрзи. Не сме биле конкурентни за К3, освен на мокрите квалификации во Будимпешта.

Нема сомнеж дека моторот е побрз, но тоа секогаш не се чувствува и не се глда во трка поради различните патеки и различните аеродинимии кои се користат.

Пооддршката овдека е луда. Од првиот момент кога го напуштив хотелот се до моето пристигнување на железничката станица имаше толку голема поддршка за Гонда. Мислам дека ги усреќивме фановите.


Хартли презадоволен од резултатот и од Хонда

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>