Луис Хамилтон ги поздрави новите шпекулации за враќање на холандски Зандворт на календарот во 2020 година, но потенцираше дека е тешко да се престигнува таму.

Иако нема официјална потврда за трката, се верува дека постои 5-годишен договор помеѓу Либерти Медиа и Зандворт кој почнува во 2020 година.

Тоа беше одлична патека кога последен пат возев таму. Не знам што се има променето и дали нешто ќе се менува. Можеби ќе биде подобро со ДРС, но мислам дека враќањето на трката е одлично. Луѓето зборуваат за Париз, но јас го сакам Амстердам. Тоа е свеж млад град.