Хамилтон: Притисокот е поголем него до сега

385

Борбата за титулата со Себастијан Ветел, според Луис Хамилтон е на највисоко ниво досега.

Тој во моментов води со 30 поени предност по победата над двете Ферари во Италија.

Ова е 6 победа за него оваа сезона.

Притисикот, интензитетот е тука. Тоа е неизбежно за сите нас а посебно за мене и Ветел. Не верувам дека луѓето може да го видат тоа што го чувствуваме, но притисокот е погоелм отколку што паметам. Притисокот кон себеси за да се успее. Притисок врз сите за твоите желби и стравови како и на сите луѓе кои зависат од тебе. Одењето во Италија не беше лесно. Си мислев што да правам со две Ферари пред мене и доколку не ги поминам да изгубам 7 поени. Никогаш не знаете колку е тешко да се спремите за тоа. Да не се направи грешка и да се даде се од себе. Не е едноставна работа. Посебно во текот на сезоната кога мора да сте на исто ментално ниво. Нешто задржувате за себе.

Но додека Ветел потпаѓа под притисокот а Луис останува мирен и ја користи нервозата на Ферари.

Знаеме дека треба да работиме по напорно од досега за да ја намалиме разликата и да испорачаме резултати. Од друга страна во Монца можевме многу да изгубиме. Има уште седум трки и многу поени и јас морам да продолжам.


Хамилтон: Притисокот е поголем него до сега

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>