Хамилтон под истрага од стјуардите

2017

Победникот на Германското Гранд При, Луис Хамилтон, е повикан кај стјуардите за разгледување на ситуацијата кога тој се откажа од влегување во бокс, скрати преку тревата и се врати на патеката.

За време на безбедносното возило, Хамилтон влезе кон боксовите, но се откажа пред самите бариери и се врати на патеката, по серија од конфликтни пораки од тимот.

Со потегот Хамилтон го превзеде водството од Раиконен, а потоа го задржа и Ботас позади него и стигна до победа.

Но тој и Мерцедес се повикани за наводно прекршување на правило во Спортската Регулатива на ФИА:, која гласи:

Освен во случај на неконтролирано влијаени, преминувањето преку линијата за влез во бокс, во било која насока и враќање на патеката е строго забрането.


Хамилтон под истрага од стјуардите

21 коментар

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>