Хаас сеуште чекаат пари за “малезиската шахта“

424

Екипата на Хаас сеуште чека на компензацијата која требаше да ја добијат од организаторите на Големата награда на Малезија поради тоа што една шахта за одвод на вода од асфалтот ја дупна гумата на Роман Гросжан и предизвика голема штета на болидот кој заврши во ограда. Тоа се случи на 13от свиок во текот на еден летечки круг на французинот.

Запрашан дали го решиле проблемот со организацијата, Гунтер Стаинер откри дека тоа сеуште е во тек.

Сеуште работиме на тоа. Тие прават напредок, но сеуште не ссме завршиле со случајот. Еден од одговорните е на одмор поради тоа што сега е таков периодот. Но, во тек е, се се откажуваме туку преговараме за сумата.

Се работи за осигурување и поради тоа не знам колку време ќе биде потребно да се реши, но мораме да го решиме спорот годинава затоа што треба да го оставиме тоа зад нас – појасни Стаинер.

Судрот предизвика притисока од 17Г врз Роман Гросжан и неговиот болид, а поправките на ВФ17 лани чинеле 500 илјади фунти.


Хаас сеуште чекаат пари за “малезиската шахта“

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>