Ф1 зборуваат за еден квалификациски круг

217

Според Пади Лоув, Ф1 може да се врати на старите квалификации со еден квалификациски круг во обид да се подобри шоуто.

Деновиве Ф1 објави тендер за 18 инчни тркала од 2021 и забрана за греачи и Лоув се надева дека ќе има поинтересни трки.

Ако новите гуми имаат поголема можност за работа тоа ќе биде одлично. Знам дека се зборува за квалификации со еден круг. И повторно доколку гумите не се спремни со греачи тие ќе мора да имаат поширок работен опсег што е добро за спортот.

Ф1 користеше таков начин на квалификации во 2003 без некој посебен успех. Фановите го критикуваа поради можноста на променливо време и некој да добие подобра можност за побрз круг и затоа беше заменето.

Моменталниот начин е претставен во 2006 година но беше модифициран низ годините.


Ф1 зборуваат за еден квалификациски круг

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>