Фото: Предно крило сезона 2019

317

Ревидираниот изглед на предното крило кој ќе биде задолжителен дел од болидите следната година имаше деби во форма на прототип на првиот ден од вториот сезонски кој се одржа на Хунгароринг. Форс Индија и Вилијамс беа први екипи кои излегоа со свои верзии од предното крило, додека Ред Бул пробуваше некоја комплексна верзија која личи на хибрид помеѓу овогодишените спојлери и следните.

Ревидираното предно крило за следната сезона треба да ја намали потисната сила за да го подобри квалитетот на тркањето особено во однос на комплексноста кој попречуваше во момент кога се следи друг болид. Ревидираното крило е 200 милиметри пошироко и 25 милиметри подлабоко, додека комплексните крилца и странични завршетоци ќе бидат забранети.

Променето предно крило е прв чекор од планираните промени следните неколку години со цел да се подобри тркањето и конкурентноста во тркањето.


Фото: Предно крило сезона 2019

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>