Форс Индија со новини кај аеродинамиката

97

Форс Индија во ќе донсат новини на нивниот аеродинамички пакет.

Ќе извадиме дополнителни перформанси од болидот претсојниот викенд со новини и подобрувања на нашиот аеродинамички пакет – најави првиот човек на тимот, Отмар Шафнауер.

Новините ќе се пробаат за време на петочните тренинг сесии, а потоа во екипата ќе решат дали придобивките се доволни за да се користат на квалификациите и трката.

Никогаш не е лесно да се донесе и разбере правилно нов дел во текот на тренинг сесиите во Петок, но се надеваме дека уште од првото појавување на патеката ќе се стекнеме со перформанси.

Сингапурскито пакет нема да биде последен за екиапта од Силверстон сезонава затоа што со финансиската инјекција од Конзорциумот предводен од Лоренс Строл, тимот ќе продолжи да го развива пакетот.

По Сингапур се надеваме дека развојот ќе продолжи и болидот ќе биде конкурентен за последната трегина од сезоната.

Освоивме 32 поени од Спа и Монца и тоа е одлично. Екипата заслужува честитки за добрите перформанси по несигурната иднина која не опкрууваше во месец Авгус.

Одиме во Сингапур по два силни тркачки викенди зад нас каде ги максимзиравме можностие кои ни се пружија – заврши Шафнауер.


Booking.com

Форс Индија со новини кај аеродинамиката

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>