Формула 1 го објави првичниот календар

86

Челниците на Формула 1 го објавија првичниот календар за 2019 година на кој се најдоа 21 трка, а Германија останува дел од истиот. Иако Светскиот моторспорт совет на ФИА треба официјално да го одобри календарот на состанокот на 12 Октомври, промени не се очекуваат.

Сезоната почнува на 17 Март во Австралија, а завршува 1 Декември во Абу Даби. Сингапур следната година ќе биде “врзана“ со Русија, додека Мексико е пред Американското Гранд При.

Формула 1 календар 2019 година

 • 17 Март – Австралија
 • 31 Март – Бахреин
 • 14 Април – Кина
 • 28 Април – Азербејџан
 • 12 Мај – Шпанија
 • 26 Мај – Монако
 • 9 Јуни – Канада
 • 23 Јуни – Франција
 • 30 Јуни – Австрија
 • 14 Јули – Велика Британија
 • 28 Јули – Германија
 • 4 Август – Унгарија
 • 1 Септември Белгија
 • 8 Септември – Италија
 • 22 Септември – Сингапур
 • 29 Септември – Русија
 • 13 Октомври Јапонија
 • 27 Октомври – Мексико
 • 3 Ноември – Америка
 • 17 Ноември – Бразил
 • 1 Декември – Абу Даби

Формула 1 го објави првичниот календар

0 Коментари

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>