СЕРГЕЈ СИРОТКИН

ПРОФИЛ

Сергеј Сироткин немаше голем успех во Формула Рено 3,5 во 2013 година, но сепак неговиот талент го препознаа неколку Формула 1 екипи, а прв до негоуте услуги како тест возач стигна Заубер во 2014 година. Потоа стана дел од програмата на СМП Рејсинг која им помага на руските возачи.

Во 2015 година заврши како најдобро пласиран дебитант во ГП2 серијата, година во која победи и имаше 5 подиуми. Следната сезона имаше две победи и беше на 3то место на крајот на сезоната, а тестираше за Рено и доби петочни сесии со французите.

Годинава е еден од двајцата Формула 1 дебитанти откако во директен дуел по крајот на ланската сезона беше побрз од Роберт Кубица.