9

МАРКУС ЕРИКСОН

КРАТКА БИОГРАФИЈА

Маркус Ериксон е роден на 2 Септември 1990 година во Кумла, Шведска. Во трките со картинзи влегол во својата 9та година, а продолжил во Формула БМВ и Британската Формула 3.

Потоа минал 4 години тркајќи се во ГП2 со 6то место како најдобар пласман во 2013 година.

Во 2014 година го почна своето патешествие во Формула 1 во тимот на Катерхам, но по пропаѓањето на екипата се префрли во Заубер.

ОСНОВНИ ПОДАТОЦИ

  • Екипа: Заубер
  • Држава: Шведска
  • Подиуми: 0
  • Гранд При Трки: 96
  • Титули: 0
  • Победи: 0
  • Дата на Раѓање: 2 Септември 1990
  • Место на Раѓање: Кумла, Шведска

СЛЕДИ ГО МАРКУС

#ЕРИКСОН ВЕСТИ

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ ЗА ...

ШАРЛ ЛЕКЛЕР

Дознај Повеќе

ЗАУБЕР

Дознај Повеќе