ФИА ќе го контролира минувањето на 17от свиок

341

ФИА превзема чекор за да ги невозможи Формула 1 возачите да искористуваат делови од асфалтот крај патеката на излезот од 7та кривина во текот на тркачкиот викенд во Сингапур. Во текот на вчерашниот брифинг било разговарано за можноста за подигнување на тротоарот во тој дел од патеката.

Првично, наместо подигнување на тротоарот, додадена е жолта линија позади тротоарот, непосредно пред асфалтниот дел по кој не треба да се вози.

Чарли Вајтинг даде свои забелешки во пресрет на денешнтие сесии велејќи дека времето на возачите на квалификациите ќе биде поништено доколку тркалото има контакт со новообележаната жолта линија.

На трката, доколку некој возач три пати ја допре жолтата линија ќе му биде развеано црно-бело знаме и ќе биде пријавен кај стјуардите.


Booking.com

ФИА ќе го контролира минувањето на 17от свиок

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>