ФИА ја одби жалбата на Вилијамс

157

ФИА го одби барањето на Вилијамс за повторно разгледување на неколку инциденти од Големата награда на Азербејџан. Екипата од Гров достави официјално писмо до Федерацијата откако нивниот возач треб да стартува 3 позиции поназад во Шпанија поради сударот со Серхио Перез во Азербејџан.

Вилијамс бараа разледување на неколку контакти и инциденти, возењето на Фернандо Алонсо во првиот круг, сударот на Окон и Раиконен, Магнусен и Гасли сметајќи дека одлуките донесени по трката се неконстантни. Претпладне беше одржан телефонска конференција по која ФИА одлучи да нема втор состанок околу казните и инцидентите и не најде нови докази со кои би се поткрепило барањето на Вилијамс.

Стјуардите одлучија едногласно дека нема нови значајни елементи кои се презентрирани кои ќе оправдаат прегледување на некој од 5те инцидентите кои Вилијамс ги посочи во своето барање – гласи соопштението од ФИА.


ФИА ја одби жалбата на Вилијамс

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>