ФИА ги следи партнерствата меѓу тимовите

133

Чарли Вајтинг изјави дека ФИА ги следи партнерствата на тимовите и тоа е проблем со кој треба да се справат.

Блиското партнерство на Хаас со Ферари предизвика проблеми откако ВФ-18 се покажа како доста брз и беше наречен бело Ферари на почетокот на сезоната.

Подоцна се појавија гласини за другите тимови кои се подржани од моторите на Мерцедес и Рено.

Зак Браун призна дека тоа е нешто што треба да загрижува.

Навистина сум загрижен. Мислам дека ако не се вмеша ФИА тогаш големите тимови ќе ги користат малите. Треба да се види тој проблем и да се види во која насока ќе се справиме со проблемот. Имаме потврда од Б тимовите дека тие се справуваат со проблемот и дека Формула 1 треба да остане конструкторско првенство каде се купува само моторот и се што се прави не треба да ја загрози иднината на Ф1.

Вајтинг не кажа како ФИА и Ф1 ќе се справи со соработката на тимовите, но кажа дека тој проблем ќе добие решение.

ТОа е нешто за кое сме загрижени и ќе дискутираме. Се започна со Хаас и Ферари. Знаевме што е од сам почеток но треба да затвориме потенцијални дупки кога ќе имаме нов случај. Мора да бидеме внимателни.


Booking.com

ФИА ги следи партнерствата меѓу тимовите

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>