Првиот човек на , Маурицио , смета дека шефовите на Формула 1  би направиле грешка доколку не сметаат на искуството на и донесат нов снабдувач со гуми во спортот.

По Тендерот кој го објави ФИА и Формула 1 во Септември годинава за нов добавувач на гуми во спортот од 2020 до 2023 година, Федерацијата работи на проценка на понудите. Двете компании ги минаа техничките детали така што конечната одлука ќе заврши од комерцијалните работи. Иако Пирели имаше и потешкотии во екот на периодот минат во Формула 1 од 2011 година, тој смета дека ќе биде погрешко доколку челниците се решат да го променат доставувачот.

тендерот е во раце на либерти, а спортот веќе некое време работи со пирели. имавме позитивни фази и тешки моменти, но со годините се создаде производ кој позитивно еволуира. да се отфрли се се чини погрешно, но не значи дека фаворизирам некого – смета маурицио аривабене, шефот на .

РЕКЛАМЕН ПРОСТОР

Главен предизвик за Пирели од челниците на спортот е тоа што од нив се бара да донсат возбудливо тркање, доволна деградација, но и добра издржливост со цел да се вози на лимитот.


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Внесете го вашиот коментар
Внесете го вашето име тука

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.