Ферари веќе му ја кажале судбината на Раиконен

1909

Според италијанските медиуми на Кими Раиконен веќе му е кажано дека нема да биде дел од Ферари наредната сезона.

И покрај пол позицијата тој не успеа да дојде до победа и мораше да се задоволи само со втора позиција.

Според Кориере дело Спорт, претседателот на Ферари Џон Елкан веќе му ја соопштил одлуката на Раиконен.

Сакј Италија тврди дека состанокот е закажан за четврток кога тимот ќе ја објави веста.

На Мика Сало не му е јасно зошто Раиконен веќе не ја објавил веста во Монца кога му било кажано.

Очекував Кими да си каже на Монца но тоа не се случи.

Во гласините од Италија се зборува и дека Маркионе веќе потпишал договор со Леклер и новиот менаџмент не може да ја смени одлуката.


Booking.com

Ферари веќе му ја кажале судбината на Раиконен

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>