Годинава две Формула 1 екипи ќе почнат нови партнерства со своите добавувачи на мотори. Торо Росо по Рено ќе се префрли на Хонда, додека Мекларен по три неуспешни години со јапонците ќе се префрлат на Рено. Да погледнеме кои партнерства се најуспешни во историјата на Формула 1:

Мекларен и Хонда

1988 1992 година, 8 титули, 44 победи, 53 пол позиции и 91 подиум

Вилијамс и Рено

1989 – 1997 година, 9 титули, 63 победи, 79 пол позиции и 141 подиум

Мекларен и Мерцедес

1995 – 2014 година, 4 титули, 78 победи, 76 пол позиции, 231 подиум

Лотус и Форд-Косворт

1967 – 1983 година, 9 титули, 47 победи, 56 пол позиции и 97 подиуми

Ред Бул и Рено

2007 – 2017 година, 8 титули, 55 победи, 58 пол позиции и 147 подиуми

Купер и Климакс

1957 – 1965 година, 4 титули, 14 победи, 10 пол позиции и 48 подиуми

Мекларен и ТАГ (Порше)

1984 – 1987 година, 4 титули, 25 победи, 7 пол позиции и 54 подиуми

Вилијамс и Хонда

1983 – 1987 година, 3 титули, 23 победи, 19 пол позиции и 47 подиуми