Тод: Нема нови производители за 2021

102

Жан Тод не очекува нови производители да се приклучат на Ф1 во 2021 година и покрај измените кај моторите.

Новите правила налагаат погласни, поевтини и поедноставни мотори и тоа веќе може да се договори во Сингапур.

Претходната идеа беше да се исфрли МГУ-Х и други радикални потези, но сите тие се откажаа. Новите правила требаше да ги привлечат Порше, Косворт и Астон Мартин но по се изгледа тоа нема да се случи.

Имаше некој интерес но никој не се обрза да дојде во спортот. Тоа е важно за нас бидејќи сакаме поголема заинтересираност во иднина. Мој приоритет е да ги задржиме четирите производители, и не би било фер да ги задржиме нив да измениме се само за да привлечеме уште еден. Сите инвестирале многу пари и да им речеме имаме нови правила за нови производители. Тоа е една од причините поради кои не сакаме раволуција во правилата. Треба да ги осигураме четитире. Секогаш сум песимист за некои правила во Ф1. Лично мислам дека е доволно 4 производители за 10 тимови. Малку сум скептичен. За тоа сакав да имаме основни правила за да охрабриме други производители. Но тоа не се случи.


Тод: Нема нови производители за 2021

0 Коментари

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>