Таткото на Мазепин заинтересиран за Форс Индија

125

Гласините во врска со Форс ндија продолжуваат, а последен во низата заинтересирани бизнисмени за купување на екипата е таткото на Никита Мазепин, Дмитри Мазепин.

Рускиот милијардер кој се проценува дека тежи над 7 милијарди долари е најголем акционер и Главен извршен директор на Уралхем и Неизвршен директор на Уралкали. Медиуите шпекулираат дека Дмитри неодамна интензивно преговарал со Форс Индија зак упување на екипата.

Но, медиумтие пренесуваат и дека кај Мазепин постои можност да не го купи тимот, туку да инвестира и финансиски да го поддржи со цел неговиот син да има обезбедено возачко место.

Досега со превземање на тимот се поврзуваа и Лоренс Строл, таткото на Ленс Строл, комапнијата Рич Енерџи…


Таткото на Мазепин заинтересиран за Форс Индија

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>