Строл веќе пробал Форс Индија

129

Форс Индија веќе провериле дали Ленс Строл го собира во нивниот сегашен болид како и во новата шасија која се подготвува за следната година. Иако официјална одлука дали канаѓанецот ќе се пресели во Силверстона сеуште нема, тоа е и повеќе од јасно по превземањето на тимот од страна на неговиот татко.

Ленс ја посетил фабриката на Форс Индија во Вторник за да се запознае со потенцијалното ново работно место, а инженерите да измерат дали ќе го собере во болидот.

Го собира во болидот. Не знам што носи иднината, не можам да предвидам, не можам ништо да изјавам и кажам затоа што ништо не е одлучено. За да дојде кај нас треба да се случат многу други работи, не се работи само за нормална замена на возачи, не е обичен трансфер – објасни Отмар Шафнауер, шефот на тимот.


Booking.com

Строл веќе пробал Форс Индија

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>