Стаинер: Споредба на Ф1 и ИндиКар е споредба на бифтек со риба

270

Тимскиот шеф на Хаас Ф1, Гунтер Стаинер, вели дека не може да се направи споредба помеѓу Формула 1 и американските тркачки серии, во момент кога Либерти Медиа размислуваат да го променат форматот на тркачките викенди со цел да ги направат повозбудливи.

Откако дознал дека Формула 1 се споредува себеси со ИндиКар, на Стаинер не му се верува што слуша.

Зошто би ја направиле таа споредба? Кога јадете бифтек, не го споредувате со риба.

Сите тркачки серии се различни и се различни форми на забава. Само затоа што еден спорт има повеќе претекнување од другиот, не значи дека вториот ќе изчезне.

Се сведува на повеќе од претекнување, тоа е што ја прави Формула 1 уникатна – изјави Стаинер.


Стаинер: Споредба на Ф1 и ИндиКар е споредба на бифтек со риба

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>