Сироткин разочаран од казната и пропуштањето на Т1

127

Дебитантот во Вилијамс, Сергеј Сироткин, ќе мора да го почне Шпанското Гранд При три позиции послабо од квалификациите поради казната за сударот со Серхио Перез на претходната трка во Азербејџан. Работите не изгледаа добро во Вилијамс, болидот е најбавен на гридот, иако резултатите на последната трка во Баку може само да охрабруваат.

Секако дека казната е лоша. Јасно е дека ние ја гледаме целата работа од директорите на трката, но не можеме ништо да промениме. Можам само да ја прифатам казната и да гледам напред во однос на тркачкиот викенд

Нити пропуштањето на првата тренинг сесија не е идеално затоа што секој возач сака максималн број на кругови. Во исто време, да се добие фидбек од тројца возачи е подобро одошто фидбек од двајца возачи и тоа мора да сеп очитува – смета Сироткин.


Сироткин разочаран од казната и пропуштањето на Т1

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>