По тест дебито со Мекларен во Среда, Серџио Сет Камара вели дека неговото време поминато во болидот е на некој начин бонус од кој се надева дека ќе има предност.

Ова беше првиот тест за Камара, откако потпиша да биде тест и развоен возач за Мекларен за 2019 година.

Тој го замени Оливер Турви во попладневната сесија, но успеа да извози само 19 кругови пред да се откаже поради проблеми.

Секогаш ве оценуваат. Секогаш мислам дека најмногу ме оценуваат во мојата сезона во Формула 2, која не се движи во добра насока и тоа е мојот фокус.

Но интеракцијата со Формула 1 тим е на некој начин бонус анализа. Се обидувам да извршам максимално добра работа.

Во тестот, тимовите секогаш гледаат кон постојанот, зрели возачи кои се 100 проценти подготвени да имаат продуктивен тест, а нема толку многу такви возачи бидејќи повеќето се во други тркачки програми.

Добро е да се биде еден од тие во случај да не најдам многу опции во иднина, така што секогаш е добро да си ја завршите работата добро. Возење на Формула 1 болид за Мекларен е неверојатна можност. Успеав да научам нови процедури, да видам како се однесува болидот и да извозам неколку брзи кругови.

Штета е што прерано завршив, но од моја гледна точка, научив многу и навистина сум среќен за дадената можност. Им благодарам на сите во Мекларен за искуството и се надевам дека ќе го повторам во иднина.