Иарко Даниел Рикардо во Кина стигна до првите поени во болидот на Рено, сепак е свесен дека им претстои уште многу работа.

Австралијанецот ја почна трката од 7то место на гридот, ја заврши на истата без многу возбудувања и драми.

убаво е да се стигне до првите поени, убаво е да се заврши трката, тоа ни требаше последните неколку тркачки викенди. ги земаме позитивните работи од викендоти и ќе се обидеме да се надоградиме на тоа. знаеме дека сеуште ни преттои многу работа – најави дани.

Иако се очекуваше конкурентите од средината, особено неговиот колега Хулкенберг и возачите на Хаас, да се борат со него за најдобар од останатите, сепак тој имаше осамена и стабилна трка.

во одреден момент не го гледав нико во ретровизорите и мислев дека или има поинаква стратегија или се откажав. следуваше осамена трка, немав битка со никој, но бев притискан од болидите од зад мене се до крајот на трката.

ова е силен резултат и најдобро што можевме да посакаме за денеска. ќе се обидеме да се надоградиме на ова во следните неколку трки и да продолжиме со добрата работа – изјави рикардо.