Рикардо смета дека Макс е многу подобар на квалификации

101
   

Даниел Рикардо остана разочаран по квалификациите во Јапонија откако неговиот Рено мотор откажа за време на средниот квалификациски сегмент, поради што тој мораше да ја почне неделната трка од 15то место.

Австалијанецот има 13 порази од Верстапен на квалификации оваа година, нешто на што работеше минатата сезона и во многу се подобри кон крајот на истата.

Бев задоволен со квалификациските сесии лани и мислев дека на почетокот на годинава ќе бидам уште подобар. Како и да е, го немам покажано мојот максимум или можеби Макс повеќе се подобрува. Не знам точно, но сигурен сум дека тоа не значи оти Макс е похрабар од мене – смета Рикардо.

Следната година Дани минува во фабричката екипа на Рено, каде ќе продолжи да ги поправа своите квалификации.

Мислам дека проблемите се во моите мали грешки во однос на сетирањето на болидот. На пример, мислам дека во некои делови од патеките можам да бидам подобар со други сетингзи. Макс во моментов е подобар во тој сегмент – заклучи Даниел.


Рикардо смета дека Макс е многу подобар на квалификации

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>