Рикардо се надева дека Силверстон ќе остане

70
   

Даниел Рикардо сака да ја гледа Големата награда на Британија во Силверстон и на следните Формула 1 календаро по 2019 година. Иднината на трката на оваа легендарна патека е под знак прашалник откако БРДЦ како сопственици на патеката се одлучија лани да ја искористат клаузулата во договорот согласно која имаат обврска да организираа трка уште оваа и следната година.

Трошоците станале премногу големи за британците, а трката неисплатлива, така што со прекин на договорот тие се надеваат дека ќе седнат на маса со Либерти Медиа и ќе преговараат нови услови.

Даниел Рикардо стигна до подиум во Силверстон во својот прв обид во 2014 година и смета дека трката мора да остане на календарот, но доколку тоа не се случи, смета дек исто така легендарниот Брендс Хеч би бил достојна замена.

Дефинитивно сакам оваа патека да остане на календарот и навистина се надевам тоа и да се случи, но доколку од некакви причини биде заменеа со друга британска патека, би сакал тоа д биде Бренд Хеч. Таа патека би била болно добра за Формула 1 болид.

ШТо и да се случи, мораме да се осигураме дека ќе има трка во Англија на календарот – објасни Рикардо.


Рикардо се надева дека Силверстон ќе остане

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>