Рено има проблеми, но има и добро темпо

85

Рено имаа проблеми на тренинзите во Монтреал, но напредокот доаѓа до израз. Карлос Саинз беше осми најбрз на првиот тренинг, а Нико Хулкенберг беше надвор од топ 10. Германецот имаше проблем со менувачот поради што мораше да се паркира покрај патеката.

Имавме тивко утро и се вратив во гаражата, но пладнето беше попродуктивно. Не бевме во можност да ја извозиме програмата, но сепак напредувавме и мислам дека ќе ми се допаѓа болидот за утре – изјави Хулк вчера.

Карлос Саинз беше задоволен од болидот, но изгуби неколку часа поради тоа што се судри со задниот дел во зидот на свиокот број 7. Тој сепак е задоволен од перформансите и очекува добар резултат на квалификациите.

Форсирав и бев побрз од претходниот круг, но гумите не беа на работна температура и немав добар грип. Научивме многу и сигурен сум во утрешниот резултат. Имаме добра подлога за напад на топ 10 утре. Очигледно ќе треба да се потрудиме повеже но сепак имаме добар болид за утре. До сударот се чувствував сигурен.


Рено има проблеми, но има и добро темпо

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>