Формула 1 екипите се уште не знаат што ќе донесе Формула 1 иднината од 2021 година и какви ќе бидат правилата.

Неделава во Вири се поставија темелите на новата фабрика на тимот, а присутни на настанот беа Сирил Абитеул, Алан Прост и секако Џером Стол.

на страната на моторот, правилата ќе бидат слични како сегашните. но, тоа е единствената работа која во моментов ја знаеме – изјави првиот човек на рено спорт ф1, џером стол за Ouest France.

Тој најави дека Рено веќе работат колку што можат затоа што се свесни дека големите екипи ионака ќе имаат предност.

екипите кои се пред нас имаат капацитет да развиваат три болиди одеднаш. поради тоа ние сакаме правилата да бидат официјално објавени колку што е можно подоцна.