Рено исплашени од проблемот со горивото

153

Сирил Абитебул, првиот човек на Рено, смета дека екипата треба за свој приоритет да го имам поправањето на проблемот со притисокот на горивото кој се плаши дека може повторно да се појави. Тој проблем го елиминираше Нико Хулкенберг од квалификациите во Шпанија, а се појавил на кај Карлос Саинз за време на неделната трка.

Французинот смета дека доколку екипата не најде соодветно решение, проблемот повторно ќе се појави.

Имавме предупредувсање за истиот проблем кај Карлос на крајот на последната трка, но успавме да го изменаџираме и Карлос почна да забавува на 3от свиок од патеката што секогаш се покажуваше критичен за притисокот на горивото.

Мислиме дека неманикаква поврзнос со проблемот на Нико затоа што во неговиот резервоар најдовме предмет кој го блокираше протокот.

Но, сепак се работи за проблем кој сме го имале и порано и кој може да се случи на кривините со големи г-сили како што е 3та кривина во Барсеона. Тоа е нешто што мора да се поправи затоа што сигурно може повторно да се појави – заклучи Сирил.


Рено исплашени од проблемот со горивото

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>