Ред Бул: Имаме опции, слободен е и Хамилтон

477

На Ред Бул не му недостасуваат опции дури и ако Даниел Рикардо реши да не ја продолжи соработката со тимот, а Кристијан Хорнер како негова замена се размислувал дури и за Луис Хамилтон. Рикардо и Хамилтон сеуште го немаат продолжено својот договор со нивните тимови и ја одработуваат последната сезона од договоренат соработка.

Австралијанецот е сигурен дека нема да брза со одлуката, а Хорнер навестува одговор во Август. Сеуште се крева многу време околу иднината на Рикардо и кој би би негова замена.

Тоа се прави зад затворени врати и тој знае ние што мислиме. Тука е Луис кој нема договор, Кими и Валтери. Се надевам дека ќе ги задржиме двајцата возачи. Не ни недостасуваат опции.

Наша желба е да го задржиме Даниел но тим како нашиот има алтернатива и во јуниорите. Тој заврши одлична работа во Кина и мислам дека тоа беше што му е потребно на споротт. Во Саботата тој беше на коленици а во неделата неговите перформанси беа фантастични. Даниел порасна во Ред Бул и е дел од тимот веќе 10 години. Единствено прашање се перформансите на тимот – објаснува Хорнер.


Ред Бул: Имаме опции, слободен е и Хамилтон

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>