Расел одбил тренинг на Монца

352

Џорд Расел добива се повеќе шанси за зголемување на Ф1 искуството но мора да ги одбие поради фокусирање кон Ф2 титулата.

Расел тестираше за Форс Индија и Мерцедес и му беше понудена шанса да тестира овој викенд во Италија.

Требаше да возам на првиот тренинг за Форс Индија овој викенд. Во овој тензичен момент мислам дека е потребно да се фокусирам на Ф2 титулата. Имав веќе еден тренинг со Форс Индија во Абу Даби минатата година и успеав да се вратам на пол позицијата и тогаш мислам дека не ми направи проблем. МОже да бидете презафатени со Ф1 и да ги заборавите приоритетите. Но Формула 2 ми е приоритет. Не знам дали ќе имам уште еден тренинг но мислам дека Мерцедес внимава на мене.

Има уште две трки во Ф2 со Русија и Абу Даби каде тој води со 22 поени предност.

Расел е резервен возач на Мерцедес кога нема обврски во Ф2.

Тоа е негова одлука. Тој мислеше дека првиот тренинг ќе му направи проблем во Ф1. Мсилам дека не треба да се вознемирува и треба да се концентрира на моменталната работа што му е Ф2.


Booking.com

Расел одбил тренинг на Монца

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>