Кими Раиконен верува дека Алфа Ромео си оди од тестовите во Барселона посилни одошто по крајот на Шпанското Гранд При.

На трката крај Барселона тимот на Алфа Ромео не стигна до ниту еден поен, а финецот најави дека на тестот ќе се види точно што тргнало наопаку и каде се проблемите. Сепак, првиот тест ден беше проблематичен со сударот на јуниорот КАлум Илот, но вториот ден работата во свои раце со 110 кругови ја зема РАиконен.

беше добар ден за тестирање во болидот. по вчерашните проблеми моравме да ја промениме тест програмата, но успеавме да минеме доста раазлични работи кои сакавме д ги пробаме.

имавме шанса да работиме со различни компоненти, работевме и на сетирањето и вградивме некои нови делови на болидот, така што денот беше исполнет.

мислам дека ако повторно се тркаме на истата патека, ќе бидеме многу посилни.