Поранешниот шеф на Мишелин смета дека Ф1 не смее назад

382

Пјер Дуспаские, поранешниот шеф на Мишелин во времето кога французите беа дел од Формула 1, верува дека би било погрешно за спортот да се сврти кон минатото и да ги врати големите и гласни мотори. Французите беа одсекогаш свртени кон технологијата, најпрво во златната турбо ера од 180-тите години, а потоа и во врвот на В10 ерата пред една деценија.

Младите луѓе се во друга категорија. Со играчките конзоли тие се навикнати на нешто поинаку и гледаат хибриди и електрични возила секојдневно. На крајот ќе завршат прашувајќи се зошто Формула 1 болидите се толку многу бучни.

Никој нема да може да ги разбере тие стари машини во време кога патничките автомобили имаат толку модерни финеси – појасни французинот за Auto Hebdo.


Поранешниот шеф на Мишелин смета дека Ф1 не смее назад

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>