Пирели предвидува едно застанување

153

Пирели очекува трка во Монако со вообичаено едно застанување во бокс и покрај забележаната поголема деградација на хиперсофт најмеката компонента. Кругот на Даниел Рикардо со таа компонента беше нов рекорд на патеката со 1.11.841.

Забележавме најголема деградација на најмеката компонента спореденосо претходните години, но токму тоа и го очекувавме. Утрото забележавме и прекумерно абење на предната лева гума, што е секогаш нормално во Монако.

Сепак, дополнителната брзина годинава е евидента со буткање на рекордот уште на првите сесии. Во Недела може да очекуваме трка со едно застанување во боксот, најмногу поради важноста на задржување на позицијата на оваа трка.

Иако Ред Бул сеа најсилни по првите сесии, останати се многу блиску – анализира Марио Исола.


Booking.com

Пирели предвидува едно застанување

5 коментари

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>