Пирели номинираше гуми за Британија

92

Италијанците од Пирели номинираа гуми за Големата награда на Британија и легендарниот Силверстон, кој слично како и Шпанија и Франција, има нов асфалт за претстојната трка.

Пирели се реши за најдтврд избор на гуми за Англија така што ќе се вози со синтие хард, белтите медиум и помеките софт.

Поради новиот асфалт гумениот дел од пневматикот ќе биде намален за да се намали развивањето на температури кои може да ја оштетат гумата. Полседен пат вакви гуми ќе се возат на Пол Рикр.

Со ова, суперхард останува единствена компонента која сеуште не била донесена на ниту една трка сезонава.


Пирели номинираше гуми за Британија

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>