Пирели најавува едно менување

66
   

Од страна на доставувачот со гуми во Формула 1, италијански Пирели, открија дека очекуваат трка со едно застанување во бокс како најбрз начин да се комплетира Големата награда на Австрија.

Ултрасофт, суперсофт и софт беше изборот на италијанците за Ред Бул Ринг и нормално една од двете потврди компоненти како задолжителна на трка. Мерцедес и Ред Бул одбраа да стартуваат на средниот црвен суперсофт, додека Ферари ќе јуришаат од самиот старт со ултрасофт, слично како и останатите од топ 10.

Пирели проценуваат дека оние кои ќе почна на ултрасофт ќе променат помеѓу 8от и 28от круг, а оние кои ќе тргнат со суперсофт ќе мораат по нови гуми помеѓу 18от и 30от круг пред да се префрлат на софт.

Италијанците сметаат дека постои и стратегија со два комплети ултрасофт и потоа еден комплет суперсофт, но истата е побавна.


Пирели најавува едно менување

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>