Пирели: Изборот на екипите за Шпанија

176

Големата награда на Шпанија ќе биде прво појавување на медиум компонентата на Пирели оваа сезона, откако италијанците освен бело означената гума, ќе донесат и жолт софт и црвен суперсофт. Мерцедес имаше многу конзервативен пристап при својот избот, а Вилијамс е целосна спротивност.

Кај медиум компонентата, возачите на Форс Индија за себе имаат по 4 сетови од истата, додека останатите се решија за 2-3 сета од бело означените Пирели.

Жолтите софт најмнгоу ги преферираат Мерцедес кои за Ботас и Хамилтон побараа по дури 5 вакви сетови, додека Строл и Сироткин ќе имаат на располагање само по 1 ваков сет.

Најкористена е нејмеката компонента од која Строл и Сироткин имаат по 9 односно 10 сета, додека Ботас и Хамилтон само по 5.

Трката крај Барселоан ќе биде прва на која испорачаните гуми ќе имаат 0,4 милиметри помалку гумен надворешен слој поради стравот ос прегревање проади целосно новиот асфалт во Шпанија. Ист тип на пневматици ќе се користат и во Франција и Англија.


Пирели: Изборот на екипите за Шпанија

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>