Пирели: Изборот на екипите за Канада

152

Исто како и во Монако, Пирели се реши да ги донесе трите најмеки компоненти за престојната трка во Канада, така што суперсофт ќе биде најтврда компонента, улрасофт ќе биде средна, а хиперсофт најмека. На прв поглед, Мерцедес “играат“ конзервативно во Монтреал, а Ферари се агресивни со изборот.

Вилијамс се рекордери кај суперсофт, Строл има 5 од најтврдите сетови, а Сироткин еден помалку. Возачите на Ферари, Ред Бул и Торо Росо само по 2 сетови од најтврдата, но и најиздржлива компонента.

Кај ултрасофт води Мерцедес затоа што Ботас и Хамилтон се единствени со по 5 вакви сетови, додека само еден сет на располагање има домашниот возач Строл.

Ферари, Ред Бул, Форс Индија, Торо Росо и Рено за свотие возачи имаат по дури 8 сетови од најбрзата компонента, додека Мерцедес се одлучија само за пет.


Booking.com

Пирели: Изборот на екипите за Канада

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>