Пирели: Изборот на екипите за Германија

264
   

Италијанците од Пирели решија за претстојното Германско Гранди При да ги донесат белите медиум гуми, жолтите софт и како најбрза компонент ултрасофт.

Во однос на медиум, само Шарл Леклер побара и доби 3 сетови, Ботас, Раиконен, Сироткин, Хулкенберг и Магнусен само по еден сет, додека сите останати возачи ќе имаат на располагање по два бело означени сетови.

Карлос Саинз е најконзервативен за софт компонентата земајќи само еден сет, додека Кевин Магнусен и Кими Раиконен имаат на располагање дури по 5.

Рено се најагресивни на ултрасофт и имаа по дури 10 вакви сетови за своите возачи, додека сите останати имаат по 7-8 ултрасофт сетови.


Пирели: Изборот на екипите за Германија

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>