Формула 1 сезона 2018 заврши, така што ред е да видиме кој колку потрошил и кој колку заработил.

Буџет:

 • Ферари – 410 милиони долари (во 2017 – 390 милиони долари)
 • Мерцедес – 400 милиони долари (во 2017 – 365 милиони долари)
 • Ред Бул – 310 милиони долари (во 2017 – 280 милиони долари)
 • Мекларен – 220 милиони долари (во 2017 – 205 милиони долари)
 • Рено – 190 милиони долари (во 2017 – 180 милиони долари)
 • Торо Росо – 150 милиони долари (во 2017 – 135 милиони долари)
 • Вилијамс – 150 милиони долари (во 2017 – 150 милиони долари)
 • Алфа Ромео Заубер – 135 милиони долари (во 2017 – 125 милиони долари)
 • Хаас – 130 милиони долари (во 2017 – 120 милиони долари)
 • Форс Индија – 120 милиони долари (во 2017 – 125 милиони долари)

Приходи:

 • Ферари – 410 милиони долари
 • Мерцедес – 405 милиони долари
 • Ред Бул – 315 милиони долари
 • Мекларен – 220 милиони долари
 • Рено – 190 милиони долари
 • Вилијамс – 150 милиони долари
 • Торо Росо – 150 милиони долари
 • Алфа Ромео Заубер – 135 милиони долари
 • Хаас – 130 милиони долари
 • Форс Индија – 120 милиони долари

Вработени:

 • Мерцедес – 950 (во 2017 – 850)
 • Ферари – 950 (во 2017 – 900)
 • Ред Бул – 860 (во 2017 – 760)
 • Мекларен – 760 (во 2017 – 690)
 • Вилијамс – 630 (во 2017 – 575)
 • Рено – 625 (во 2017 – 620)
 • Торо Росо – 460 (во 2017 – 400)
 • Форс Индија – 405 (во 2017 – 405)
 • Алфа Ромео Заубер – 400 (во 2017 – 360)
 • Хаас – 250 (во 2017 – 225)

Цена на секој поен:

 • Вилијамс – 21,5 милиони долари
 • Торо Росо – 4,54 милиони долари
 • Мекларен – 3,23 милиони долари
 • Алфа Ромео Заубер – 2,8 милиони долари
 • Рено – 1,55 милиони долари
 • Хаас – 1,4 милиони долари
 • Форс Индија – 1,08 милиони долари
 • Ред Бул – 0,74 милиони долари
 • Ферари – 0,72 милиони долари
 • Мерцедес – 0,61 милиони долари