Откажале предните сопирачки на Гасли

99
   

Пјер Гасли потврди дека проблемите на торо Росо уште во 6от круг биле сопирачките. Двата болиди на тимот се откажаа во истиот круг откако претхоно се извртеа на патеката.

По казните поради промена на моторот двата болиди со мотор на Хонда стартуваа од дното на поредокот, но се надеваа дека проади софт гумите ќе надоместат многу позиции, а тоа не се случи.

Од стартот почувствував дека педалот за сопирање беше многу чуден и имав чудно чувство додека кочев. Сопирачките беа некако многу олги.

По првите два кругови состојбата стана уште полоша, а потоа педалот целосно пропадна, ги загубив соприачките, се извртев и морав да се откажам од трката.

На крајот тоа што се случи беше неочекувано и сега мораме да се осигураме да немаме исти проблеми слендиот викенд.

За жал и Брендон Харлит го имаше истиот проблем – потврди французинот.


Откажале предните сопирачки на Гасли

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>